• Op werkdagen voor 21.00 besteld, morgen in huis. Voor het merendeel van ons assortiment geldt dat je je artikelen de volgende dag in huis ontvangt wanneer je op een werkdag bestelt voor 21:00 uur.
  • Gratis bezorging vanaf €29,99 Bezorging in onze winkels is gratis! We versturen ook met DHL Parcel, dan is de verzending gratis vanaf €29.99. Onder dit bedrag zijn de verzendkosten €2,99.
  • Wij bezorgen waar je wilt!
  • Online graveren
  • Gratis retourneren* Retourneer je bestelling gratis in een van onze winkels! Wil je het retourneren via een DHL servicepunt? Dit kan ook! Wij brengen dan €2,50 retourkosten in rekening.
  • Advies en service in 100 winkels Voor advies en service kan je terecht in 1 van onze 100 winkels.

Wat zijn de eigenschappen van titanium?

In 1791 is titanium, ook wel titaan genoemd, door de Engelse pastoor William Gregor ontdekt. Titaan is drie keer sterker dan staal en wel 40% lichter.  Titanium is corrosiebestendig: dit betekent dat het een materiaal is dat niet wordt aangetast door de omgeving en dat het tegen extreme temperatuurschommelingen kan..

Titanium is een erg hard metaal en daardoor moeilijk te verwerken in sieraad. Snijden en vormen in titaan gaat niet makkelijk. Solderen gaat dus ook moeilijk met titaan. Er zijn totaal andere bewerkingstechnieken voor nodig dan voor zachte edelmetalen.

Een voordeel van titanium is dat het hypoallergeen is. Zelfs de meest gevoelige huid kan het verdragen. Daarnaast neemt het snel de lichaamstemperatuur over, waardoor het niet koud aanvoelt op de huid. Dit resulteert in extra draagcomfort. De titanium in horloges worden verwerkt in de horlogekasten, horlogebanden en sluitingen van horloges.

Informatie over horloges