• Op werkdagen voor 21.00 besteld, morgen in huis. Voor het merendeel van ons assortiment geldt dat je je artikelen de volgende dag in huis ontvangt wanneer je op een werkdag bestelt voor 21:00 uur.
  • Gratis bezorging vanaf €29,99 Bezorging in onze winkels is gratis! We versturen ook met DHL Parcel, dan is de verzending gratis vanaf €29.99. Onder dit bedrag zijn de verzendkosten €2,99.
  • Wij bezorgen waar je wilt!
  • Online graveren
  • Gratis retourneren* Retourneer je bestelling gratis in een van onze winkels! Wil je het retourneren via een DHL servicepunt? Dit kan ook! Wij brengen dan €2,50 retourkosten in rekening.
  • Advies en service in 100 winkels Voor advies en service kan je terecht in 1 van onze 100 winkels.

Wat zijn de eigenschappen van palladium?

Het edelmetaal palladium bestaat nog niet zo heel lang. Hij is in 1803 ontdekt door een Engelse scheikundige in Zuid-Amerika. Het edelmetaal is vernoemd naar de Griekse godin van de hemel, de wijsheid en kunst.

Palladium lijkt er heel op platina en begint steeds meer belangstelling te krijgen . Palladium wordt vaak in trouwringen verwerkt. Dankzij de lichte gewicht van palladium zijn de prijzen betaalbaar in vergelijking met de identieke ringen van platina.

Palladium reageert niet met zuurstof, dus je behoudt de mooie glans van je sieraden. Ze zijn ook nog eens hypoallergeen dus als je allergisch bent voor bepaalde materialen dan kun je beter een sieraad van palladium kopen. Verder is palladium zeer buigzaam en kneedbaar. Dat maakt het makkelijker om hem te bewerken tot sieraad.

De lage prijs van palladium gecombineerd met de indrukwekkende eigenschappen en de glinsterende uitstraling van het edelmetaal maakt het zo gewild. De wereldwijde vraag naar palladium duwt de prijs op naar grote hoogten. Verder is de vergelijking met platina ook een reden waarom vele het edelmetaal begeren. 

Informatie over sieraden