• Op werkdagen voor 21.00 besteld, morgen in huis. Voor het merendeel van ons assortiment geldt dat je je artikelen de volgende dag in huis ontvangt wanneer je op een werkdag bestelt voor 21:00 uur.
  • Gratis bezorging vanaf €29,99 Bezorging in onze winkels is gratis! We versturen ook met DHL Parcel, dan is de verzending gratis vanaf €29.99. Onder dit bedrag zijn de verzendkosten €2,99.
  • Wij bezorgen waar je wilt!
  • Online graveren
  • Gratis retourneren* Retourneer je bestelling gratis in een van onze winkels! Wil je het retourneren via een DHL servicepunt? Dit kan ook! Wij brengen dan €2,50 retourkosten in rekening.
  • Advies en service in 100 winkels Voor advies en service kan je terecht in 1 van onze 100 winkels.

Wat zijn de eigenschappen van goud?

Het gebruik van goud stamt al uit de tijd van de Egyptenaren. En nu is het nog steeds één van de meest geliefde edelmetalen. Maar wat maakt goud zo bijzonder? Al eeuwen geleden werd goud als waardevol gezien. Dat kwam door de zeldzaamheid en door zijn glans.

Puur goud is te zacht om te gebruiken in bijvoorbeeld munten en sieraden. De meeste producten waarin goud is verwerkt komen tot stand door het goud te combineren met andere edelmetalen zoals koper. De munten of sieraden worden harder en slijpen dan minder snel.

In Europa wordt de hoeveelheid puur goud aanwezig in een sieraad uitgedrukt in duizendste. Zo heeft puur goud, beter bekend als 24 karaat goud, een waarde van 1000 duizendste. 14 karaat goud , dat uit 0,585 puur goud bestaat, heeft een waarde van 585 duizendste. De rest van je product bestaat dan meestal uit koper of zilver. De collectie sieraden van goud die Lucardi aanbiedt bestaat voornamelijk uit 14 karaat gouden en 9 karaat gouden sieraden.

De verschillende materialen waarmee goud wordt gecombineerd bepaald meestal hoe de kleur van je sieraad eruit komt te zien. Roodgoud ontstaat door combinatie met koper en witgoud bijvoorbeeld door palladium toe te voegen.

Voor meer informatie over goud: Federatie Goud en Zilver

Informatie over sieraden