• Op werkdagen voor 21.00 besteld, morgen in huis. Voor het merendeel van ons assortiment geldt dat je je artikelen de volgende dag in huis ontvangt wanneer je op een werkdag bestelt voor 21:00 uur.
  • Gratis bezorging vanaf €29,99 Bezorging in onze winkels is gratis! We versturen ook met DHL Parcel, dan is de verzending gratis vanaf €29.99. Onder dit bedrag zijn de verzendkosten €2,99.
  • Wij bezorgen waar je wilt!
  • Online graveren
  • Gratis retourneren* Retourneer je bestelling gratis in een van onze winkels! Wil je het retourneren via een DHL servicepunt? Dit kan ook! Wij brengen dan €2,50 retourkosten in rekening.
  • Advies en service in 100 winkels Voor advies en service kan je terecht in 1 van onze 100 winkels.

Wat zijn de eigenschappen van diamant?

Door zijn bijzondere schittering is de diamant geliefd door bijna alle vrouwen. Het is dan ook niet voor niets het symbool voor de liefde en schoonheid. Al door de eeuwen heen wordt de diamant door velen begeerd. Maar wat is er dan zo speciaal aan de diamant?

Diamonds are a girls best friends! Waarom? Omdat ze zo schitteren. Maar waar komt die glans vandaan? De glans bij een diamant ontstaat door de terugkaatsing, oftewel weerspiegeling, van het licht tegen de oppervlakte. De glans is niet afhankelijk van de kleur van de diamant maar van de structuur en de brekingsindex (dus de hoe groot de lichtbreking is) van diamanten. Hoe groter die lichtbreking is hoe meer je diamant glanst. Wil je een diamant met die het meest schittert? Dan kun je het beste een diamant kopen met de slijpvorm briljant. Hiermee wordt de meest ideale toestand van totale reflectie bereikt.

De waarde van een diamant wordt bepaald door een combinatie van vier verschillende kwaliteitsnormen, die ook wel de vier C’s worden genoemd.

Carat weight (karaatgewicht)

Bij alle edelstenen, dus ook de diamant, wordt het gewicht uitgedrukt in karaten.

1 karaat = 0,2 gram. Dit staat gelijk aan 100 puntjes

0,20 karaat = 0,4 gram. Dit staat gelijk aan 20 puntjes

Clarity (zuiverheid)

Diamant is een natuurproduct en in vrijwel alle natuurproducten zitten zogenaamde insluitsels. Hoe kleiner deze insluitsels zijn, hoe zuiverder en waardevoller de diamanten zijn!

Internationale zuiverheidsschaal:

I.F =  geen insluitsels (loepzuiver)

VVS = zeer, zeer kleine insluitsels

VS= zeer kleine insluitsels

SI= kleine insluitsels

P = insluitsels

Colour (Kleur)

Diamant komt in verschillende kleuren voor. Vaak lijken diamanten kleurloos, maar ze hebben soms een gele of bruine tint. De mooiste kleur voor een diamant is natuurlijk kleurloos. Alleen een kleurloos diamant heeft een volmaakt prismawerking. Een merendeel van de diamanten, 80%, zijn niet geschikt om te verwerken tot sierdiamanten.

Internationale diamant kleurschaal:

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P - Z

kleurloos

bijna kleurloos

licht getint

getint

licht gekleurd

gekleurd

Zowel de kleur als de zuiverheid van een diamant is niet met het blote oog waar te nemen.

Cut (Slijpsel en slijpvorm)

Van de vier C's heeft de mens alleen invloed op het slijpsel. De nauwkeurigheid en finesse van het slijpsel bepalen de schittering van de steen. De bekendste slijpvorm is het briljantslijpsel. In deze slijpvorm wordt de diamant in 57 facetten geslepen om de optimale schittering te verkrijgen. De sieraden uit de Lucardi collectie zijn briljant geslepen.

Informatie over sieraden