• Op werkdagen voor 21.00 besteld, morgen in huis. Voor het merendeel van ons assortiment geldt dat je je artikelen de volgende dag in huis ontvangt wanneer je op een werkdag bestelt voor 21:00 uur.
  • Gratis bezorging vanaf €29,99 Bezorging in onze winkels is gratis! We versturen ook met DHL Parcel, dan is de verzending gratis vanaf €29.99. Onder dit bedrag zijn de verzendkosten €2,99.
  • Wij bezorgen waar je wilt!
  • Online graveren
  • Gratis retourneren* Retourneer je bestelling gratis in een van onze winkels! Wil je het retourneren via een DHL servicepunt? Dit kan ook! Wij brengen dan €2,50 retourkosten in rekening.
  • Advies en service in 100 winkels Voor advies en service kan je terecht in 1 van onze 100 winkels.

Wat betekent Atm, Bar en meters voor waterdichtheid?

De meeste horloges zijn gemaakt voor normaal gebruik en zijn niet geschikt om mee onder water te gaan. Water is schadelijk voor de meeste horloges wanneer deze niet waterdicht zijn. Mechanische en elektronische uurwerken bevatten een aantal belangrijke onderdelen die roesten wanneer ze in contact komen met (zee)water.

Er bestaan veel misverstanden over de het begrip waterdicht of waterproof. Veel mensen gebruiken de verschillende termen door elkaar. Staat op de achterkant je horloge dat die waterproof is? Dan zegt dit in de meeste gevallen niets over de mate van waterdichtheid. Je kan dus niet gaan zwemmen met je horloge. Staat er helemaal niets over de waterdichtheid van je horloge? Dan betekent dit dat je horloge niet is beschermd tegen spatwater tijdens het wassen van je handen of tijdens het sporten bijvoorbeeld.

Wat maakt een horloge waterdicht?

Waterdichtheid bij een horloge wordt aangegeven met enkele termen: Bar (dit gaat over de luchtdruk), ATM (atmosfeer) of meter. Het aangeven in hoeverre een horloge waterdicht wordt gedaan met de term meter. Met de meters wordt eigenlijk aangegeven hoeveel druk de horloges kan weerstaan. Wanneer je op je horloge alleen het wordt waterresistent ziet staan, zonder aangegeven druk, dan is je horloge alleen spatwaterdicht. Hieronder geven we je een overzicht van waterdichtheid bij horloges.

Waterresistent bar 1 (meestal wordt bar hierbij niet aangegeven): Dit is spatwaterdicht, in andere woorden, heeft dit een zeer beperkte bescherming tegen water. Je bent hiermee bijvoorbeeld beschermd tegen vochtigheid van regen, zweet (tijdens het sporten) en waterspetters.

Waterresistent bar 3 (3ATM/30M): Hiermee ben je beschermd tegen water bij het wassen van je handen en kort helemaal worden. Je kunt dus niet douchen of zwemmen met je horloge.

Waterresistent bar 5 (5ATM/50M): Met een horloge van 50M kun je douchen en helemaal nat worden, maar draag je horloge niet bij het zwemmen of duiken.

Waterresistent bar 10 (10ATM/100M): Staat er op je horloge waterresistent bar 10? Dan kun je, je horloge blijven dragen tijdens het zwemmen en snorkelen. Je kunt er helaas niet mee duiken.

Waterresistent bar 20 (20ATM/200M): Hiermee is je horloge beschermd tegen de druk tijdens het zwemmen, snorkelen en duiken. Je kunt er niet mee diepzeeduiken.

Waterresistent bar 100 (100ATM/1000M): Je horloge is geschikt voor alles. Ook tijdens het diepzeeduiken kun je, je horloge blijven dragen.

Informatie over horloges